torsdag 2 september 2010

Octopus Card


Octopus Card är kollektivtrafikens åk-kort här i Hong Kong. Det är ett magnetkort som man fyller på med pengar och ger 10% rabatt på varje resa.

Det roliga med det här kortet att dess användningsområde slutar inte där. Utan det går att betala med det i alla mataffärer, alla shopping mall restauranger (vissa accepterar endast det här kortet), dryckesautomater, bokaffärer, etc.

Det är väldigt smidigt att använda och man slipper ta upp det från plånboken.
Det har nu även kommit ett mini Octopus som man kan fästa fast I nyckelringen, mobilen, etc.
Tanken är att det här i slutändan helt ska ersätta mynt och sedlar eller jag hoppas det för mynt och sedlar är totalt förlegat.



mini Octopus och vanliga



Så här ser kortstationen ut i affärer






3 kommentarer:

  1. hej
    verkar praktiskt med "all-kort", då kanske du inte hade behövt stressa så med Handelsbanken innan ni åkte, fast det kan ju vara bra med två. Det verkar ju finnas en del malls där man kan använda dem. Ditt nya kort har kommit men jag antar att du inte behöver det, eller? Vi kan ju ta med det när vi kommer.
    Spännande för Martin med alla intressant kurser och föreläsare. Då har ni hittat var sitt hmmelrike!
    Det är många vänner som vill ha adressen till er blogg, så ni kommer snart att ha fullt upp med att läsa alla roliga och intressanta kommentarer.
    Vi åker till Vejby i kväll, men jag tar med datorn så att vi kan hålla kontakten.
    Puss till er båda från Anna-mamma

    SvaraRadera
  2. Hej

    Kul bilder från Hongkong. Hälsa Klara att deras lägenhet är i alla fall större än hennes pappas rum på AVO heim i Tyskland. Där fick man gå ut om man skulle vända sig i rummet. Vi hörs. Mogge

    SvaraRadera
  3. Hej
    Hoppas ni får ha kvar er uppgraderade lägenhet, Om mandarinkursen gör ditt schema så mycket sämre så hade jag hoppat den, vad har du för alternativ?
    Nu bär det iväg tjejgänget skall åka Öresund runt, Anders är i Falköping på golfmöte och Niklas i Göteborg
    Många Kramar
    Kia ( hann inte logga in)

    SvaraRadera