tisdag 28 september 2010

nu är vi tillbaka från teuppskattnings sessionen eller the tea appreciation session som det tursamt nog heter på engelska. det var jag och martin, elisabeth från slovakien, miss helen såklart och vår tea master catherine. först fick vi vara med om den kinesiska te ritualen och sen japanska. sen åt vi lite kakor och slutligen fick vi väva lite på en vävstol. martin avböjde den senare vänligt men bestämt.  nu sitter vi hemma på vår kammare, martin gör ett engelskprov som jag egenhändigt satt ihop till honom tidigare idag. när han är klar med det ska vi äta små speciella kinesiska kakor, det vill säga vanliga kokostoppar, vi fick av miss helen och dricka lite grönt jasminte, det är ett mycket trevligt te. men jag tror att vi hoppar över alla kinesiska moment och gör det hela på det svenska hederliga sättet, koka upp vatten i en vattenkokare, häll över tepåsen, ta ut påsen efter tvåtre minuter. tadaa, klart. fast vi fick jättefint te från tehuset, det är en liten boll som vecklar ut sig till en blomma i vattnet. finns i sverige också för den som är sugen. vi köpte te i vår lilla mataffär igår, iron buddha hette det. superbra kineste, jättespännande och allt trodde vi. smakade torkat gräs. nu vet vi att vi ska dricka oooulaaang, ooou betyder svart och laaaang betyder drake. tebladen ser nämligen ut som små svarta drakar när de torkat. eller så ser de ut mest som te i allmänhet, tyckte mitt otränade svenska öga. vi har också lärt oss att när man dricker sitt gröna japanska te, som görs på pulver eftersom man finmalt tebladen, ska man ha cirka tvåtre gram pulver. inte tvåtre matskedar som martin och jag haft när vi blandat på sushi go och andra shushiställen. inte konstigt att vi rynkat på näsan och undrat hur någon överhuvudtaget kan tycka att det är gott.


om vi har tid ikväll så ska vi avsluta vår hemliga projekt så vi kan visa det här på bloggen. förra gången var vi nämligen tvungna att avbryta i halvtid för att det var för mycket pensionärer överallt. nu har vi gjort om vår game plan och och schemalagt andra halvlek till efter mörkrets inbrott. nu blev ni allt nyfikna va?


vad händer annars hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... igår var vi på bio och såg wall street money never sleeps. martins val. i förrgår såg vi the princess and the frog. mitt val. i biosalongen är det minusgrader. note to self; ta med sovsäck alternativt en elektrisk filt nästa gång. 
vi har gjort stora förändringar här i hong kong förresten! nu har vi gått över från hallonsylt till blåbärssylt på våra jordnötssmösmackor. det satt långt in, men ibland så måste man välkomna förändring. paradigmskiften händer vare sig man vill eller inte och det är bara att anpassa sig. jag ska inte ljuga för er mina vänner, det har varit svårt. vi har alla velat kasta syltburken i golvet och lägga oss och gråta i fosterställning men det gäller att bita ihop i sådana situationer och ta det som en man. 


nu ska jag rätta martins prov.


PEACE 
KÄRLEK
KLARA

2 kommentarer:

  1. Morrn,morrn! Det drar ihop sig och tidigt imorgon bitti, kvart i fyra, öppnar vi våra himmelsblå och tar taxin till Kastrup för vidarebefordran österut. Mycket spännande och skall bli jättekul att ses!!!
    Hanna inkvarteras hos Ring-ring och Lenart. Hon är piggare än på länge! Efter sista operationen slutade vi med glukosaminpulvret som ströddes på maten och gjorde att hon bara motvilligt slukade sina pellets. I förra veckan märkte vi att hon hade svårigheter att resa sig/lägga sig ned. Vi köpte då välsmakande Glukosaminpastiller och redan efter nån dag skuttade hon som en känguru. Nytvättad och nyborstad är hon klar för kollo hos grannarna.
    I fredags åt vi, mycket god!!, kinamat på kliniken. Men vi skall kanske inte ha så höga förväntningar på det kinesiska köket i Hongkong. Spelade tenis med Mogge inatt och han berättade att under deras kinaresa gjorde de samma erfarenheter som ni, att maten smakar bl...ä. Men ni har tydligen hittat nåt ställe med europeisk mat. Vi får reservera bord där för en vecka.
    Läge att köpa joggingskor? Alltså inga kinesiska med mm-sula där man känner gruskornen och där sockiplast är som en bergskänga vid jämförelse? Ser fram emot att jogga fram i trängselen.
    Naj nu må jeg gå og operere!
    Puss och kram och vi ses snart!
    /Frippe

    SvaraRadera
  2. anna rading ploman29 september 2010 kl. 02:00

    Hej
    Jag tycker vi bokar in en äkta teceremoni när vi kommer. Frippe skulle fakiskt behöva lära sig att dosera temängden. Fram för mera "kineskiss".
    Kokostoppar, det är ju min favvo. Och vävt har jag inte gjort sedan Eva och jag gick på Folkuniversitetet och vävde rosa och gröna dukar på sjuttiotalet!
    Ser fram emot det och att FÅ TRÄFFA ER! Det ska bli så oerhört jättemysigt och roligt!
    Massor av kramar och pussar från Anna

    SvaraRadera