måndag 20 september 2010

Bilder

Börjar med att lägga upp en bild på en kartongsamlare. Den här tanten gör det i lite större skala än vanligt. Normalt fraktas kartongerna runt på två hjul och är kanske en tiondel så många. Med tanke på att hon vågar gå över mitt i gatan är hennes sikte förmodligen inställt på en vit kartong. Notera den vita kartongen i mitten av högen, precis som tidigare förklarat.

Den här restaurangen går vi förbi varje dag på väg till tunnelbanan. Det hade inte varit något speciellt i sig om det inte hade varit för porträttet precis till höger om ingången som ni ser på bilden. Nedan finns en förstoring.



Mr. Clinton gillar tydligen att hänga i vårt kvarter, och då speciellt äta på Guang Dong Barbecue. True or false? Med tanke på restaurangens utseende (se ovan) och meny lutar vi åt att tro på det senare. Faktum är att Bill Clinton fortfarande nämns rätt ofta här i Hong Kong, hans namn har nämnts på flera av mina lektioner. Alltid är det positivt och skämt om Monica Lewinsky går hem än idag. Han är deras ideal av den perfekte ledaren. 

Hello heaven, milkshake gjord på chokladglass, banan, jordnötssmör och vispgrädde. Kallas för Monkey Business.


Det är väldigt svårt att hitta restauranger som serverar god mat. I helgen hittade vi dock äntligen en klädaffär kombinerad restaurang som serverade otroligt bra mat. 
Tråkigt nog var det västerländsk mat i all sin enkelhet.
Vårt bord

Klara har fallit för Hello Kittynudlarna


Lite konstig bild att ta med kan tyckas. Vi vill bara visa att vi endast har en normal gaffel i vårt skrymsle och någon stackare måste tvingas äta med den lilla plastgaffeln. På frågan om vi har tänkt köpa en ny blir det ett nej, det här är ett litet trevligt vardagshinder.

3 kommentarer:

  1. anna rading ploman21 september 2010 kl. 02:05

    Så jättekul att se bilder, vi längtar mer och mer efter att äntligen få träffa er och uppleva allt spännande.
    Kul att ni hittat ett bra matställe. Söndagsteken hos Ring Rings var inte dum den heller, närmare bestämt var den helt underbart god. Västerländskt, men ack så gott.
    Måste nog öka besöksfrekvensen på Gerda så att man kan pressa ner en och annan monkey business, den ser ju helt otroligt god ut!
    Hoppas på lite skype i dag så att vi kan planera vad vi ska ta med i våra tomma resväskor.
    Hanna mår jättebra.
    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  2. anna rading ploman21 september 2010 kl. 02:06

    PS
    Kan man äta Kitty? Jag trodde bara att de åt hund i Kina.
    DS

    SvaraRadera
  3. Hej
    Ja verkligen roligt med alla bilderna, ni får gärna ta fler. Längtar tills vi kommer.
    Här är det en härlig höstdag idag.
    Skall till Halmstad imorgon på konferens, Anders F skall tydligen också vara på Tylösand på kvällen en anastesikonferens. Ann kommer också vi tar ett gympapass sen passar hon på och delar ut lite visitkort "Kommunimera" Är harbour city trevligaste delen? Har ni varit ute på någon av öarna?

    SvaraRadera