torsdag 16 september 2010

Kartonger

Varje dag här i Hong Kong skymtar vi alltid någon som går runt med en säckakärra/skräpvagn modell mindre fylld med flyttkartonger. Kartongerna är fint hopvikta och omsorgsfullt har ett rep spänts fast för att hålla kvar kartongerna i skarpa kurvor.
Det här är ett fenomen som syns överallt, oftast är det Hong Kong-bor modell äldre som går runt med den här sortens accessoar.
Nu kanske ni undrar varför de här människorna gör det?
Svaret är solklart, helt enkelt för att hitta någon att kunna göra ett byte till en vit flyttkartong med. 
De vita flyttkartongerna är lite tjockare, lite stabilare och mycket bättre. 
De som har lyckats få tag i en har oftast fått ge upp många vanliga bruna kartonger för den åtråvärda vita och går därför runt med lite färre kartonger. Men på vilket sätt de går runt, deras rörelser är mer levande och ryggen hålles rakare än någon annan i Hong Kong. Det är roligt att se.
Nu kanske ni tror att man går runt och stoltserar med den vita längst upp i högen, men nej risken att den ska bli smutsig är för stor. Den läggs helt enkelt mitt i kartonghögen där den åtnjuter tryck ovanifrån och skydd underifrån.


Vad man sen använder den vita kartongen till, ja det är väl där min fantasi tar slut och samlarnas engelska brister.




/Martin

1 kommentar:

  1. anna rading ploman16 september 2010 kl. 02:38

    Här går det undan bland inläggen! Man har ju fullt upp med att hålla sig uppdaterad. Och skulle man dröja en eller ett par minuter så kommer det ett litet påminnelsemail! Jättekul!
    Kanske du skulle ha läst mandarin i alla fall för att förstå alla de mysterier som äger rum på Hong Kongs gator. Fast det var väl så att man inte talar mandarin i Hong Kong, eller? Ibland kan det ju vara kul att inte veta allt. Det blir mer spännande så!
    Kram
    Anna

    SvaraRadera